TR | EN
Eğitim Kalitesini Geliştirme Hedef ve Stratejileri

1. Lisans eğitim programının günümüz teknolojisiyle uyumlu olacak kapsamda güncellenmesi hedefi kapsamında;

• Ders içeriklerinin güncel tutulması,
  • Laboratuvar uygulamalarını içeren bitirme projelerinin artırılması ve teorik ve pratik bütünlüğün kazandırılması,
  • Öğrencilerin mesleki vizyonlarının gelişmesine yönelik teknik gezi ve seminerlerin düzenlenmesi,
  • Aidiyeti artırıcı sosyal etkinliklerin yapılması.

2. Bölümün fiziksel ve araştırma olanaklarının geliştirilmesi hedefi doğrultusunda;

• Dersliklerin teknolojiye uygun olarak donatılması,
  • Laboratuvar ekipmanlarının öğrenci kullanımını da gerektirecek şekilde modifiye edilmesi ve model deney ekipmanları ile donatılması.

3. Mezunlarla olan iletişimin artırılması hedefi kapsamında,

• i. Günümüz teknoloji vasıtasıyla mezun iletişimim artırılmasına yönelik bağlantılar sağlanmalı ve iş bulma olanaklarının artırılmasına yönelik haberleşme ağının kurulması.

4. Sanayi ile işbirliğinin geliştirilmesi hedefi doğrultusunda;

• Bölgesinde İnşaat Mühendisliği uygulamaları yönünden yetkin bir konumda olduğu bilinen Üniversitemizin araştırma imkânlarının artırılması amacıyla teknoloji odaklı projelerin üretilmesi ve disiplinlerarası aktivitelerin desteklenmesi.

5. Lisansüstü çalışmaların ülke ihtiyaçları göz önünde bulundurularak geliştirilmesi ve gelişme program ve politikalarının tespiti.