TR | EN
EU Horizon Proje Başarısı
3.11.2022
Öne çıkan görsel

Bölümümüz öğretim elemanları 29 Milyon Euro bütçeli EU Horizon projesinde görev alacaklar

Ufuk Avrupa (EU Horizon) Programı, Key Digital Technologies (KDT) çağrıları başvuru sonuçlarına göre, rekabetin yüksek olduğu HORIZON-KDT-JU-2021-2-RIA çağrı başlığında Üniversitemizin Türkiye proje yöneticisi olarak yer aldığı OPEVA projesi desteklenmeye layık görüldü. 9 ülkeden 42 kuruluşun yer aldığı projenin toplam 29 milyon avro bütçe limiti bulunuyor.

OPEVA projesi ile sürdürülebilir Elektrikli araçların kullanımını hızlandırmak için eko sistem optimizasyonuna odaklanılıyor; enerji bağımsızlığının desteklenmesi, kirletici olmayan kaynaklardan yararlanma, son-kilometre lojistikte kritik öneme sahip L sınıfı araçlar ile bütünleşik uygulama yapılması hedefleniyor. Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği öğretim elemanlarının ortak yürütecekleri çalışmalarda ESOGÜ kampüs içi taşımacılıktaki ilk elektrikli araç kullanım deneyiminin gerçekleştirilmesi de planlanıyor.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet YAZICI'nın ESOGÜ koordinatörlüğünü yürüteceği projede İnşaat Mühendisliği Bölümümü öğretim elemanları Prof. Dr. Murat KARACASU ve Arş. Gör. Dr. Kadir Berkhan AKALIN ulaştırma karakteristikleri ve rotalama optimizasyon süreçlerinde projede görev alacaklardır. Öğretim elemanlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.