2016 Design & Construct Üçüncülüğü
22.04.2014
Öne çıkan görsel

İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrencileri 2016 Design & Construct Yarışmasında Üçüncü Oldu

Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri Turab Kılıç (Kaptan), Hanife Çakal, Bedirhan Çoban, Emine Doğueri ve Ozan Hozer Boğaziçi üniversitesinde düzenlenen 2016 Design & Construct yarışmasında üstün performans gösterek dereceye girdi. Yarışmada en estetik köprüyü tasarlamak, bu tasarıma uygun SAP2000 programında çözüm yaparak yarışma kuralları gereğince en az yatay ve düşey deplasmanları elde etmek, yarışma esnasında köprüyü en kısa zamanda kurmak, köprünün stabilitesini sağlamak, burkulmayı önlemek ve yarışma kurallarında belirlenmiş olan en az cezaları almak amaçlandı. İnşaat Mühendisliği öğrencileri bu kriterleri en doğru şekilde sağlayarak, önce 80 üniversite arasından ön elemeyi geçmeyi başardı ve ardından yurt dışı da dahil olmak üzere 15 üniversite arasından 3. olma başarısını gösterdi. Öncelikle öğrencilerimizi bu uzun süre zarfında gösterdikleri sabır, azim, hırs ve başarılarından dolayı tebrik ediyor, İnşaat Mühendisliği Bölümü Hocalarımız Prof. Dr. Eşref Ünlüoğlu, Doç. Dr. Mizan Doğan, Doç. Dr. Murat Karacasu, Yrd. Doç. Dr. Şafak Bilgiç, Yrd. Doç. Dr. Hakan Erol, Yrd. Doç. Dr. Selim Şengel, Arş. Gör. Meltem Eryılmaz  ve diğer tüm değerli hocalarımıza  öğrencilerimizi destekledikleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz.