2017 Design & Construct Üçüncülüğü
23.05.2017
Öne çıkan görsel

İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrencileri 2017 Design & Construct Yarışmasında Üçüncü Oldu

Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri Turab Kılıç (Kaptan), Ozan Hozer, Bahadır Şahin, Hanife Çakal, Sibel Cürebal ve Demet Ak Prof. Dr. Eşref Ünlüoğlu danışmanlığında, Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen 2017 Design & Construct yarışmasında dereceye girdi. Yarışmada en estetik köprüyü tasarlamak, bu tasarıma uygun SAP2000 programında çözüm yaparak yarışma kuralları gereğince en az yatay ve düşey deplasmanları elde etmek, yarışma esnasında köprüyü en kısa zamanda kurmak, optimum kesiti ve köprünün stabilitesini sağlamak, burkulmayı önlemek ve yarışma kurallarında belirlenmiş olan en az cezaları almak amaçlandı. Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri bu kriterleri en doğru şekilde sağlayarak, önce 25 takım arasından ön elemeyi geçmeyi başardı ve ardından yurt dışı da dahil olmak üzere 15 üniversite arasından 3.’lüğü elde etti. Öğrencilere Yrd. Doç. Dr.  Hakan Özbaşaran, Yrd. Doç. Dr. Hakan Erol, Arş. Gör. Kadir Berkhan Akalın, Arş. Gör. Tolga Yılmaz, Arş. Gör. Barış Arslan, Arş. Gör. Günay Alioğlu, Arş. Gör. Meltem Eryılmaz ve Arş. Gör. Ömer Karagöz destek oldu.